MKB EnergieLoket en Klimaatfonds – Gemeente Amsterdam

TPA bv - energie organisatie en duurzaamheidHet EnergieLoket is het Amsterdamse servicepunt voor energiebesparing door ondernemers. Het EnergieLoket helpt ondernemers energiebesparende maatregelen eenvoudig en rendabel toe te passen. Het Klimaatfonds is er voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende maatregelen via een aantrekkelijke financieringsregeling.

De MKB bedrijven in Amsterdam kunnen met hulp van het EnergieLoket direct duurzamer ondernemen en concurrerender opereren. Met medewerking van MKB Amsterdam, leveranciers en ondernemers is het EnergieLoket opgezet. Dit loket helpt ondernemers energiebesparende maatregelen eenvoudig en rendabel toe te passen. Dit doet zij in samenwerking met leveranciers, brancheorganisaties en financiers. Het MKB EnergieLoket richt zich op investeringen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Het EnergieLoket is mede mogelijk gemaakt door steun vanuit EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

In samenwerking met Triodos Bank is het MKB Klimaatfonds opgezet, met een omvang van € 4,5 miljoen. Speciaal voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende maatregelen en een aantrekkelijke financieringsregeling willen gebruiken. Het MKB Klimaatfonds werkt via een garantstellingsfonds dat gekoppeld is aan het MKB EnergieLoket.