Quickscan Bedrijfshallen – Agentschap NL

TPA bv - energie organisatie en duurzaamheidDe Quickscan Energiebesparing Bedrijfshallen is een rekentool dat snel een beeld geeft van de mogelijkheden voor energiebesparing in bedrijfshallen. De energiekosten van zowel nieuwbouwhallen als bij renovatie van bestaande hallen kunnen 30 tot 40% omlaag.

De Quickscan Energiebesparing Bedrijfshallen is ontwikkeld om de gebruiker snel een indicatie te geven voor rendabele energiebesparing en duurzame energie in bedrijfshallen. Met de tool kan de gebruiker ‘zijn’ hal invoeren en bekijken welke maatregelen mogelijk zijn en wat die kosten aan investering en exploitatie. In Nederlandse bedrijfshallen wordt jaarlijks evenveel energie verbruikt als in de totale industriële sector in Nederland. Een deel van deze energie is nodig voor de bedrijfsprocessen die plaatsvinden in bedrijfshallen. Maar er gaat ook onnodig veel energie verloren aan gebouwgebonden energieverbruik.

De quickscan is voor iedereen die te maken heeft met ontwerp, bouw en gebruik van bedrijfshallen: de eigenaar/gebruiker, de verhuurder, de huurder, maar ook aannemers, bouwbedrijven of installateurs gespecialiseerd in utiliteit.  TPA Adviseurs heeft de scan ontwikkeld i.o.v. Agentschap NL. Kijk voor de quickscan op Quickscan Bedrijfshallen